Over ons

Garlic Solutions is een jong bedrijf dat als enige in Europa is gespecialiseerd in het semi-machinaal verwerken van knoflookbollen naar knoflooktenen. Een veel snellere en goedkopere manier dan het handmatig breken van knoflookbollen. Wij gaan voor kwaliteit, versheid en flexibiliteit. Wij zijn in 2015 gestart en om aan de toenemende vraag te voldoen zijn wij begin 2018 verhuisd naar een groot pand met meer productieruimte in Waddinxveen. Hier produceren en leveren we meer dan een miljoen knoflooktenen per week aan klanten door geheel Europa vooral voor maaltijdboxen en verspakketten. In 2018 zijn we ook gestart met het leveren van gepelde knoflooktenen speciaal voor de horeca en de consumentenmarkt onder de naam Garlicieux. 
Daarnaast levert Garlic Solutions sinds begin 2019 ook biologische knoflook.

Waarom Garlic Solutions

De beste kwaliteit

Wij werken met gecertificeerde Spaanse telers en houden het hele proces in eigen beheer.

Flexibiliteit

Jaarrond levering, service op maat en snelle leveringen.

Volledig natuurlijke knoflook

Knoflook van hoge kwaliteit geteeld op de traditionele manier.

Duurzaam

Onze telmachines zorgen ervoor dat de klant precies het aantal knoflooktenen krijgt dat hij heeft besteld. Hierdoor wordt voedselverspilling beperkt.

Kwaliteit en certificering

Bij Garlic Solutions staat voedselveiligheid hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook een FSSC 22000 gecertificeerd bedrijf en voldoen aan alle gestelde voedselveiligheidseisen. Daarnaast zijn wij Skal-gecertificeerd voor onze biologische knoflook.

Tracering

Garlic Solutions maakt gebruikt van een op maat gemaakt ERP-systeem. Hiermee kunnen alle producten en goederen real time worden getraceerd. Daardoor heeft Garlic Solutions volledige controle over het proces, waarbij snel geschakeld kan worden naar elke teler.

Leveranciers

Garlic Solutions werkt uitsluitend met gecertificeerde leveranciers. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat we alleen de hoogste kwaliteit knoflook verwerken. Om dit te waarborgen zorgen wij voor een optimale samenwerking met de telers. Samen kijken we naar de kwaliteit en kwantiteit voor een eerlijke prijs. Ook houden we jaarlijks leveranciersaudits.

Transport

Garlic Solutions werkt alleen samen met gecertificeerde transportbedrijven om zo de kwaliteit van haar producten van teler tot klant te waarborgen.

Duurzaamheid

  • Wij werken met uitsluitend Spaanse gecertificeerde knoflooktelers: kwaliteit en kwantiteit voor een eerlijke prijs.
  • Ons knoflookafval wordt aan veevoerderbedrijven verkocht of gecomposteerd.
  • Wij werken samen met de voedselbank en een bedrijf dat de schillen tot tafelbladen verwerkt.
  • Onze verpakkingen zijn recyclebaar.
  • Vrijgekomen warmte uit onze koelinstallatie gebruiken wij voor onze cv-installatie.
  • Onze telmachines zorgen ervoor dat de klant precies het aantal knoflooktenen krijgt dat hij heeft besteld en beperken daarmee ook de voedselverspilling.

Heeft u interesse?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? U kunt contact met ons opnemen via de telefoon of per e-mail.
Neem contact op